jueves, 28 de enero de 2016

El Centre Esclat de Bellvitge

El Centre Esclat de Bellvitge va ser fundat per la germana teresiana Montserrat Ortíz, en 1978, per donar resposta a la població infantil i juvenil del barri que «cuando salían de la escuela lo más fácil que tenían era rondar por las calles».

Promou diversos projectes socioeducatius adreçats a tota la població del barri, si bé incideix d'una manera especial en els col·lectius en situació de risc.
Actualment té tres branques: l'Esplai i el Centre Obert, la UEC (Unitat d'Escolarització compartida) i la Formació i Inserció Laboral.
Objectius:
  • Desenvolupar les capacitats cognitives, motrius, d'inserció laboral, d'equilibri personal i de relació.
  • Promoure un conjunt d'activitats lúdiques i educatives que possibilitin un espai de llibertat on cadascú pugui ser ell mateix.

“Hem apostat per una oferta de prevenció i formació com a instruments de lluita contra l’exclusió i la marginació. Creiem que tothom té dret a ser persona amb possibilitats de futur. Som gent que hem après que la justícia pot créixer mitjançant l’esforç de cada dia en el seu compromís educatiu”.

Xus Martín, professora de la facultat de Pedagogia, ens explica les seves impressions sobre una de les experiències que actualment es realitza al Centre Esclat: la de l'Aprenentatge servei entre adolescents de l'Esclat i adults dels Talleres Bellvitge. https://apsvalors.wordpress.com/2016/01/22/orgull-de-profe/. Al racó de Bellvitge de la nostra biblioteca, trobareu llibres sobre aquest tema: el de "Descarados" que aquesta professora va escriure després d'estar una temporada a l'Esclat i el d"aprenentatge servei a l'Hospitalet", en el que s'expliquen aquestes i altres iniciatives similars.

No hay comentarios:

Publicar un comentario