lunes, 3 de agosto de 2015

GRUP DE JOVES "VIVAC"


El grup de joves “VIVAC” neix el 1974 amb un grup de joves de la parròquia Mare de Déu de Bellvitge. Al 1979 pren aquest nom escollit entre els que hi érem i al 1981 vam esdevenir independents. Primer ens reuníem al Casal i després a uns locals que ens va cedir l’Ajuntament als baixos del carrer Prat, 13. Al 1983 alguns pares, amb la Mª Josefa Aigé, adquireixen un pis baix al carrer MDB, 32. Aquest any ens constituïm en entitat jurídica pròpia.
Hem treballat amb vàries generacions d’adolescents i joves. Cada dos anys es feia un grup nou i cada grup adquiria el nom del primer pic al que pujava. Les generacions més grans feien de monitors dels més joves. Ens reunien a casa de la Mª Josefa per a preparar i valorar les activitats.
Els nostres objectius eren afavorir l’amistat, fer activitats per i amb joves i participar de la vida socio-cultural del barri.
Ens hem coordinat amb altres grups de joves del barri i de la ciutat. També hem participat en les activitats del barri com els carnavals, les festes...
El 1982 neix el “Grup Ecologista Bellvitge”  amb la participació d’uns quants joves d’aquesta entitat. El grup col·labora en totes les seves campanyes, com les “Festes del Sol” o les recollides d’arbres al Nadal.
El 1984, amb l’ajut de Mª Josefa, cinc joves inicien una Cooperativa de missatgeria “Meteor” que encara continua com a S.L. al carrer Mare de Déu de Bellvitge, a la zona industrial, donant feina a gent del barri.
El 1994 es celebren, els 20 anys de “Vivac” en un acte a l’Aula de Cultura en el que van estar representats els estaments polítics del barri i de la ciutat.
En aquests anys l’entitat perd força i acaba desapareixent.

Hem estat responsables de l’entitat: Miquel Cubero, Mª Àngels García-Carpintero, Miguel Herrero, Mercé Camós i Lluís Camós Gassó.

No hay comentarios:

Publicar un comentario