domingo, 2 de agosto de 2015

ASSOCIACIÓ CULTURAL VIVIENCIES. ELS INICIS.


L’Associació Cultural Vivències va començar al 1988, com una associació de caràcter socio-cultural de dones i per a dones, als locals de l’AVV del C/Campoamor. Eren 7 dones: 5 monitores i 2 portant la gestió, amb l’objectiu d’oferir un espai de relació i participació a les dones que, en aquells anys, no tenien altres opcions de trobada.
S’oferien activitats com costura, Ioga i gimnàstica, manualitats, alfabetització i altres tallers a més de sortides culturals, cine fòrums... sovint les activitats es feien en diferents horaris de matí i de tarda per arribar a més persones.
Amb subvencions de l’Institut Català de la Dona, de Benestar i Família i de l’Ajuntament i amb les quotes de les sòcies, cobrien el cost dels monitors; les que es dedicaven a la gestió cobraven menys que les monitores; per a Mª Carmen Díaz, que ha portat amb una altra companya la gestió durant 21 anys, era un treball mig voluntari.
Tot ho decidien en junta i cada trimestre passaven una enquesta a les sòcies per veure quines inquietuds hi havia. Així s’anaven adaptant a les necessitats.
No feien res pel que no estiguessin qualificades; l’alfabetització era una preparació per després anar a l’escola d’adults; contaven amb l’ajut de les psicòlogues del CAID per tractar problemes individuals o de grup; també contaven amb el suport dels serveis socials de l’ajuntament i aprofitaven els serveis d’altres entitats com les classes d’informàtica que es feien a l’Esclat.
Mª Carmen Díaz explica que d’aquí va sortir l’Associació de Vídues que actualment tenen un local a MDB, 190, ja que Vivències feia activitats de dilluns i divendres, i el col·lectiu de vídues tenia necessitat de trobar-se i fer activitats en caps de setmana, ella les va ajudar a organitzar-se i a fer una associació a mida de les seves característiques que avui funciona força bé.
Ella ho va deixar fa 5 anys perquè pensava que potser havia unes altres necessitats i que ella ja havia complert una etapa, amb ella ho va deixar la resta de la junta i va sortir una nova que actualment continuen.
Mª A Gª-C     Resum de l’entrevista a Mª Carmen Díaz Miguel. Juny, 2015
Les 7 primeres dones eren:
Dolores Alabanda (primera presidenta)
Maruja Fernández
Conchita Moreno
Carmen Díaz Caballero
Ana del Cura

Pepi Rodríguez y Mª Carmen Díaz Miguel portant la gestió

No hay comentarios:

Publicar un comentario