lunes, 20 de julio de 2015

LES BIBLIOTEQUES DE BELLVITGELa primera biblioteca que es va obrir a Bellvitge va ser al carrer Prat al 1970, per iniciativa de l’Obra Social de la Caixa de Barcelona. En aquells temps dels inicis del barri, era d’agraïr tenir un lloc on començar a caminar amb uns bons amics com són els llibres. Recordo el bon olor que feia aquella immensa sala plena de llibres. Al mateix temps, l’espai exterior de l’edifici ens servia per quedar i trobar-nos quan eren joves.

Va tancar el 1993. Actualment hi ha un club de pensionistes.

El 28 d’abril de 1972 s’inaugurà la Biblioteca Popular de Bellvitge, que formà part de la “Xarxa de Biblioteques Populars” de la Diputació de Barcelona.
El 1979 s’obre La Biblioteca Europa, de la “Xarxa de Biblioteques Municipals” a l’escola “Europa” que posteriorment passa a anomenar-se “Joan Miró”. Teresa Quinquilla Alerntorn es dedicà a aquesta biblioteca.

El 1985 es creà el Centre de Lectura Infantil i Juvenil “Ramón Fernández Jurado” situat, de forma independent, a la planta baixa del Club Infantil y Juvenil de Bellvitge.

El 1988 La Biblioteca Popular de Bellvitge, inicia el servei de préstec de llibres a Malalts de Residència Prínceps d’Espanya.

Des del 2007 tenim la nova “Biblioteca Bellvitge” a la Plaça de la Cultura.
Cada Biblioteca de L’Hospitalet està especialitzada en un tema. A la nostra és
VIDA SANA
“Vida honesta y arreglada,
usar de pocos remedios
y poner todos los medios
de no alterarse por nada,
ejercicio y diversión;
no tener nunca aprensión,
salir al campo algún rato,
poco encierro, mucho trato
y continua ocupación.”
Dr. LetamendiNo hay comentarios:

Publicar un comentario